NOS SportAangepast

Oranje koestert brons: dit is ons goud, fantastisch

De vreugde spatte ervanaf bij de Nederlandse handbalsters na de gewonnen troostfinale tegen Zweden op het WK. "Dit brons is ons goud. Fantastisch, we zijn gewoon derde van de wereld", jubelde Estavana Polman.

De derde plaats werd als een opluchting ervaren in het Oranjekamp, aangezien de ploeg op het voorbije WK vrijwel nooit zijn topniveau haalde. "Iedereen kan wel zeggen dat het niet helemaal ons toernooi was, maar we hebben wel die bronzen plak. Goud zat er niet in, omdat Noorwegen gewoon te sterk was", aldus Polman.

Uitblinksters Lois Abbingh (acht doelpunten tegen Zweden) en Tess Wester beaamden de woorden van Polman. "Je bent nu net niet de loser, maar the best of the rest. Dat voelt fijn", zei Wester glimlachend.

"Als je naar het toernooi kijkt, was dit het hoogst haalbare voor ons", vulde Abbingh aan. "Vooraf zei ik dat ik het verdiend vind als wij een medaille zouden winnen. Deze plak is een beloning voor de manier waarop wij de afgelopen weken met elkaar hebben samengewerkt."

Wester en Abbingh: dit was het hoogst haalbare

Danick Snelder was "supertrots" op haar ploeggenoten. "Als wij het plezier en het geloof erin houden, dan leidt dat tot een bronzen medaille. Want we hebben geen supertoernooi gespeeld, maar zijn er altijd voor blijven vechten."

'We moesten er weer keihard voor vechten'

Ook bondscoach Helle Thomsen deelde mee in de vreugde. "De meiden zijn moe na zo'n lang toernooi met negen wedstrijden in vijftien dagen. Ze verdienen deze bronzen medaille", zei de Deense.

"Het was een zwaar WK, want we speelden niet heel goed", erkende Thomsen. "Maar ik vind dit een fantastische groep die veel vechtlust heeft getoond."

Trotse Thomsen: meiden waren moe, maar bleven vechten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl