Renault
NOS SportAangepast

Renault verlaat Formule E en richt zich volledig op Formule 1

Renault stapt volgend jaar uit de elektrische raceklasse Formule E. De Franse motorfabrikant wil zich volledig concentreren op de Formule 1. Renault was een van de grondleggers van de elektrische racewagens en veroverde de eerste drie jaar de constructeurstitel. Met de Zwitser Sébastien Buemi pakte Renault vorig jaar ook de wereldtitel. Nissan, partner van Renault, neemt nu de opengevallen plaats in.

In de Formule 1 heeft Renault een fabrieksteam met de coureurs Nico Hülkenberg en Carlos Sainz Jr. Ook levert het de motoren in de koningsklasse aan Red Bull Racing, het team van Max Verstappen, en Toro Rosso.

Veel kritiek op Renault-motor van Red Bull Racing

Afgelopen jaar werd de Renault-motor in de bolide van Verstappen flink bekritiseerd. Drie keer viel de Limburger uit door problemen met zijn krachtbron.

Renault heeft inmiddels beterschap beloofd. "We gaan een megasprong maken, zowel qua betrouwbaarheid als qua snelheid", zei Cyril Abiteboul, teambaas van het F1-team van Renault. "Het doel is dat we dan net zo snel en net zo betrouwbaar zijn als Ferrari en Mercedes. We weten nu al zeker dat onze motoren volgend jaar betrouwbaar zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl