Lisa Scheenaard
NOS SportAangepast

Skiffeuse Lisa Scheenaard naar WK-finale

Op de zesde dag van de WK roeien in Sarasota heeft skiffeuse Lisa Scheenaard de finale gehaald. De twee Nederlandse mannenboten die in actie kwamen lukte dat niet.

Scheenaard eindigde dankzij een fraaie eindsprint als tweede in haar halve finale. Scheenaard (29) ging vorig jaar als reserve van de dubbelvier mee naar de Spelen. In Rio moest ze toezien hoe die boot zilver veroverde. Dit jaar pakte ze bij de EK en bij twee WB-wedstrijden zilver, twee keer in de dubbeltwee en een keer in de dubbelvier. In Sarasota leek ze na 1.500 m weg te vallen uit de topdrie, maar een sterke eindsprint bracht haar alsnog van de vierde naar de tweede plaats.

Geen finales

Skiffeur Stefan Broenink finishte in de halve finales als vijfde, waar een plaats in de topdrie vereist was. Halverwege lag hij laatste, waarna hij alleen Nico Stahlberg (Zwi) nog wist in te halen. Ondrej Synek (vier wereldtitels, drie olympische plakken), Angel Fournier (WK-brons en -zilver) en Robert Manson haalden de finale.

Bram Schwarz en Niki van Sprang kwamen in de halve finales van de dubbeltwee ook niet verder dan een vijfde plaats. Daarmee blijft het aantal finaleplekken bij de heren staan op drie. De vrouwen hebben nu twee finaleplaatsen.

Niki van Sprang (links) en Bram Schwarz haalden de finale niet

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl