Tom Dumoulin
NOS WielrennenAangepast

Nederland domineert bij WK wielrennen

Al drie keer deze week klonk in Noorwegen het Wilhelmus en dan moeten de wegritten nog komen. De wereldkampioenschappen wielrennen zijn nu al geslaagd voor Nederland, dat met afstand bovenaan het landenklassement staat.

Na vijf van de tien onderdelen heeft Nederland zelfs twee keer zo veel punten als de nummer twee, Italië. Groot-Brittannië en Australië volgen op plaats drie.

De podiumplaatsen van Annemiek van Vleuten (200) en Anna van der Breggen (150) in de individuele tijdrit bij de vrouwen leverden al een boel punten op en daar kwam woensdag nog eens goud voor Tom Dumoulin (200) bij.

Landenranking na vijf van de tien WK-onderdelen

De ereplaatsen van Ellen van Dijk (vijfde, 85 punten) en Wilco Kelderman (zevende, 60 punten) zorgen ervoor dat Nederland mijlenver voor staat op de concurrentie. En dan zijn de ploegentijdritten (de vrouwen van Team Sunweb koersen op een Nederlandse licentie, de mannen op een Duitse licentie) nog niet eens meegerekend.

Vrijdag en zaterdagochtend zijn er wegritten voor junioren en beloften. De profs komen zaterdag (vrouwen) en zondag (mannen) in actie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl