De lekke band van Verstappen
NOS SportAangepast

Verstappen: na die lekke band toch best goed

In tegenstelling tot vorige week op Spa-Francorchamps haalde Verstappen in Monza de finish wel. Toch stond de Limburger met een zuur gezicht naast zijn auto na de Grand Prix van Italië. "Eigenlijk was mijn race al na drie ronden voorbij", zei Verstappen, die vond dat Felipe Massa zijn race verziekte.

Verstappen schoof na een goede start snel op van de dertiende naar de achtste plek. Maar vervolgens raakte hij toch weer in problemen. Bij een aanval op Massa, de nummer zeven, raakten de twee elkaar in de bocht, wat grote schade aan de rechter voorkant van Verstappens auto veroorzaakte.

"Als je zoveel tijd verliest met een lekke band, een pitstop en een neus die verwisseld moet worden, is het klaar. Vanaf dat moment werd het een inhaalrace."

De aanvaring tussen Max Verstappen en Felipe Massa in Monza

Verstappen kwam na de pitstop op plaats twintig terecht. Lang reed hij rond de zestiende plaats, maar in de slotfase klom hij, na een tweede pitstop, toch nog op naar de tiende plek. Daar pakte hij nog één puntje voor de WK-stand.

"Mijn race was na die lekke band toch best goed, daar was ik nog blij mee. Het had veel beter gekund, maar in de derde ronde was het klaar", aldus Verstappen.

Over twee weken staat de avondrace in Singapore op het programma, een doorgaans spectaculaire wedstrijd op het stratencircuit van de Aziatische stadstaat. "Hopelijk kunnen we in Singapore echt voor het podium vechten", zegt Verstappen.

Verstappen met zijn kapotte band op weg naar de pitstraat

Lewis Hamilton (Mercedes) ging er op het thuiscircuit van Ferrari met de zege vandoor. De Brit nam ook nog eens de leiding in het klassement voor de wereldtitel over van Sebastian Vettel, die voor Ferrari rijdt. Vettel kwam 36 seconden na Hamilton over de finish.

"De motor van Mercedes is krachtiger dan die van Ferrari, absoluut", zei drievoudig wereldkampioen Hamilton na de race. "Het team heeft het goed voor elkaar. Alles klopte, ik bestuurde een droomauto."

Vettel: ik had de snelheid niet

Vettel realiseerde zich dat hij Ferrari, dat in 2010 voor het laatst won in Monza, niet aan de winst kon helpen. "Het was een moeilijke race, met name de start. Ik reed wat geïsoleerd en had gewoonweg niet de snelheid. Maar ik wil niet zeggen dat het slecht was. Ferrari is op de goede weg."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl