Max Verstappen (r) na zijn tweede plaats in de kwalificatie voor de GP van Italië
NOS SportAangepast

Verstappen: ik heb me vermaakt op glibberig circuit

Ze zaten er zaterdag op het circuit van Monza wat onwennig bij. Max Verstappen en Daniel Ricciardo vergezelden op de persconferentie na de kwalificatie de Brit Lewis Hamilton, die zich voor de GP van Italië verzekerde van zijn 69ste polepositie in zijn carrière en daarmee alleen recordhouder werd.

"Is dit de eerste keer dit jaar dat we hier samen zitten?", klonk het grappend uit de mond van Verstappen richting Ricciardo. ''Dit is even wennen", reageerde zijn teamgenoot gevat. Verstappen en Ricciardo zitten op de kwalificatiedag normaal nooit samen achter de microfoons, bedoelden ze maar te zeggen.

Laatste ronde

De kletsnatte baan in Monza was zaterdag in hun voordeel. "Mijn laatste ronde was erg goed", keek Verstappen terug op de chaotische kwalificatie. Ik hoorde via de boordradio dat Hamilton in de secties sneller was. Zijn pole was voor mij dus geen verrassing."

Hamilton, die zijn laatste rondje gebruikte om de tijd van Verstappen te verbeteren, was complimenteus voor de nummers twee en drie.

Veel risico

"Max en Daniel hebben me er hard voor laten werken. Zij hebben het geweldig gedaan", meende de Brit, die het complete veld ver achter zich liet en met genoegen constateerde dat de Ferrari's van Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen in het regengeweld niet mee konden. "Ik heb in de laatste ronde veel risico genomen. Dit was typisch Engels weer. Een uitglijder was zo gemaakt.

Verstappen had zaterdag snel door dat het op regenbanden moest gebeuren. Sommige collega's probeerden het nog op intermediates. "Ik heb het even op de intermediates geprobeerd, maar dat was minder." "We waren aan het schaatsen op intermediates", voegde Ricciardo toe.

Punten halen

Voor Verstappen en Ricciardo wordt het zondag door de gridstraffen lastig om hoog te eindigen. "We moeten punten kunnen halen, maar het vervelende is dat Force India en Williams ruim voor ons staan. Die gaan in het begin een gat slaan. Doel is hen voorbij te schieten, maar dat gaat even duren."

Zeker als het zondag droog is. En dat is de verwachting voor de race.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl