Verstappen op Monza
NOS SportAangepast

Kwalificatie Italië met vertraging van start, zwaardere gridstraf Verstappen

De kwalificatie voor de Grote Prijs van Italië is na een flinke vertraging door regenval hervat. In de eerste sessie schoof Formule 1-coureur Romain Grosjean (Haas) van de baan, waarna de kwalificatie werd stilgelegd.

De safety car heeft meerdere rondes op de baan gereden om te bepalen wanneer het veilig is om de kwalificatie te hervatten. Ook trekkers met bladblazers reden op het circuit om de baan sneller te laten drogen.

Na zo'n tweeënhalf uur besloot wedstrijdleider Charlie Whiting dat er toch weer gereden kon worden op het circuit van Monza.

Twintig strafplaatsen voor Verstappen

Max Verstappen wordt niet vijftien maar twintig plaatsen teruggezet in de startopstelling. De Limburger wordt bestraft voor het vernieuwen van drie onderdelen van de motor in zijn Red Bull. De laatste verandering, de vervanging van een turbolader, kostte hem vijf extra plaatsen.

Elke motor van een Formule 1-bolide bestaat uit zes componenten. Van al deze zes onderdelen mag een coureur er in het hele seizoen vier verbruiken zonder straf. Bij elke vervanging daarna volgt een gridstraf.

De gridstraffen in Monza

CoureurTeamPlaatsen
Fernando AlonsoMcLaren35
Daniel RicciardoRed Bull Racing20
Max VerstappenRed Bull Racing20
Joylon PalmerRenault15
Nico HülkenbergRenault10
Carlos Sainz Jr.Toro Roso10

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl