Max Verstappen
NOS SportAangepast

Verstappen: ik ben er kapot van

Zijn geduld wordt bij Red Bull flink op de proef gesteld. Max Verstappen verliet het stratencircuit van Bakoe zondagavond zwaar gefrustreerd.

Opnieuw haperde de Renault-motor van zijn bolide. Voor de tweede keer op rij en voor de vierde keer dit seizoen haalde de jonge Nederlander de finish niet van een grand prix. "Ik ben er kapot van", reageerde hij op zijn website.

Voor de camera verscheen Verstappen zondag niet na de tumultueuze Grand Prix van Azerbeidzjan. Terwijl zijn teamgenoot Daniel Ricciardo volop genoot van zijn verrassende overwinning, moest de Nederlander zich neerleggen bij een nieuwe teleurstelling.

In de pitbox zag Verstappen Ricciardo optimaal profiteren van de chaos om hem heen. Verstappen wist dat hij zelf ook op het podium had kunnen staan. In de trainingen had hij indruk gemaakt, zijn start in de wedstrijd was ook goed.

"De start was veelbelovend", keek de Formule 1-coureur terug op de race. Na twaalf ronden was het echter voorbij. Problemen met de oliedruk, nadat hij de aanval op Sergio Perez had ingezet. Verstappen stapte vervolgens gedesillusioneerd uit. "Ik ben er kapot van dat ik weer door een technisch probleem uitval."

Podium

"In zo'n race vol met actie waren we ervan overtuigd dat ik minstens op het podium had kunnen staan vandaag. Ik ben enorm teleurgesteld door dit resultaat'', waren de weinige woorden die hij kwijt wilde.

De excuses van Helmut Marko, die als adviseur achter de schermen een belangrijke rol speelt bij Red Bull Racing, konden Verstappen niet troosten. "Het zit Daniel mee en Max momenteel tegen", zei teambaas Christian Horner.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl