Wereldkampioen Duitsland wint ook Confederations Cup

Een sterk verjongd Duitsland heeft in Sint-Petersburg voor het eerst in de voetbalgeschiedenis de Confederations Cup veroverd. In de finale was de wereldkampioen met 1-0 te sterk voor Chili, de kampioen van Zuid-Amerika.

Chili heerste in de eerste twintig minuten. Charles Aránguiz en Arturo Vidal hadden de openingstreffer op de schoen, maar beiden strandden in het strafschopgebied.

Toen Marcelo Diaz de bal knullig verspeelde, kwam Duitsland ineens op voorsprong via Lars Stindl: hij tikte de bal simpel in het lege doel, na een passje van Timo Werner.

Na een fout in de Chileense verdediging tikt Werner de bal naar Stindl, die vrij kan intikken Pro Shots

Chili was even van de kaart, Duitsland werd sterker en de 2-0 hing in de lucht. Leon Goretzka en Julian Draxler verschenen in kansrijke positie, maar hun schoten vlogen langs de verkeerde kant van de paal.

Elleboog

Na rust pakte Chili de draad weer op, waarbij het team af en toe flink over de schreef ging. Zo plantte Gonzalo Jara zijn elleboog voor het oog van arbiter Milorad Mazic in het gezicht van Werner. Zelfs na het raadplegen van de videobeelden vond de Serviër dat niet meer dan een gele kaart waard.

Chili mocht dus met elf man blijven staan (al raakte het wel coach Pizzi kwijt) en mede daardoor bleef het duel tot het laatste moment spannend. Kansen op de gelijkmaker kwamen er ook, al waren dat er maar twee. Vidal en Ángelo Sagal mochten vrijuit schieten, maar misten het doel.

Brons voor Portugal

Eerder op de dag verzekerde Portugal zich van brons op de Confederations Cup. In de troostfinale in Moskou werd Mexico na verlenging met 2-1 verslagen.

STER reclame