Portugal verslaat Mexico in troostfinale Confederations Cup

Portugal is als derde geëindigd in de strijd om de Confederations Cup. In de troostfinale in Moskou werd Mexico na verlenging met 2-1 verslagen.

Portugal, dat aantrad zonder Cristiano Ronaldo, die eerder deze week permissie had gekregen huiswaarts te keren om aanwezig te kunnen zijn bij de geboorte van zijn tweeling, had in het eerste halfuur het initiatief en kreeg na een kwartier de uitgelezen kans om te scoren.

Na raadpleging van de videoscheidsrechter mocht André Silva aanleggen vanaf elf meter, maar doelman Guillermo Ochoa stopte de penalty.

Mexico bijt van zich af

Mexico beet in het vervolg meer van zich af en kwam tien minuten na rust op 1-0 via een eigen doelpunt van Luis Neto na goed voorbereidend werk van Hernandez.

• EPA
    Javier Hernandez geeft gescoord
  • EPA
    Pepe
  • AFP
    Adrien Silva maakte de 2-1

Het spel golfde daarna op en neer en Portugal was via Pizzi (naast), Gelson Martins (prachtige reflex Guillermo Ochoa) en Nani (naast) dicht bij de 1-1. Aan de andere kant misten Javier Hernandez en Carlos Vela goede mogelijkheden om het duel vroegtijdig te beslissen.

In blessuretijd kwamen de Portugezen alsnog langszij. Na een goede voorzet van Ricardo Quaresma tikte Pepe de 1-1 binnen.

Beslissende strafschop

In de verlenging, vol keiharde overtredingen, maakte Adrien Silva de beslissende treffer. Na hands van Miguel Layún scoorde de invaller uit een strafschop.

In het vervolg konden Nélson Semedo (Portugal) en Raúl Jiménez (Mexico) nog met een tweede gele kaart vertrekken.