Ajax treurt na het Alkmaarse doelpunt ANP Pro Shots

AZ heeft voor de tweede keer in 37 pogingen een uitwedstrijd (competitie) tegen Ajax gewonnen. Door een doelpunt van Aron Jóhannsson werd het 1-0. Ajax speelde het laatste half uur met tien man na een rode kaart voor Niklas Moisander.

Ajax kwam een stuk beter voor de dag dan tijdens de recente slappe optredens tegen Feyenoord en Vitesse. Na doelpogingen van Anwar El Ghazi (twee), Lasse Schöne en Nicolai Boilesen leek Mike van der Hoorn voor 1-0 te zorgen, maar zijn kopbal werd op de lijn via de lat weggekopt door Mattias Johansson. In de rebound schoot Ricardo van Rhijn naast.

Rood Moisander

AZ kreeg vlak voor rust en direct erna enkele kansjes, maar deed er niets mee. Daarna leek Ajax het initiatief weer naar zich toe te trekken, maar toch ging het mis bij de Amsterdammers. Het onheil voor de thuisploeg begon met de rode kaart voor Niklas Moisander, die met een lichte duw de doorgebroken Aron Jóhannsson tegenhield. Niet veel later tastte Jasper Cillessen mis bij een hoekschop, waarna Wesley Hoedt met een 'schouderbal' de lat raakte.

Geen droomdebuut Sinkgraven 

Daley Sinkgraven, het afgelopen weekeinde overgenomen van sc Heerenveen en al direct goed voor een basisplaats, miste een kans om van zijn debuut een droomdebuut te maken. Drie minuten later kapte Simon Poulsen Schöne uit, waarna hij Jóhannsson op maat bediende en de Amerikaan met een snelle voetbeweging zag scoren: 0-1. In de slotfase hielden de elf Alkmaarders eenvoudig stand.

Ajax heeft inmiddels al twaalf punten minder dan koploper PSV. Het kan bijna niet anders of het elftal van trainer Frank de Boer moet zich de rest van het seizoen concentreren op de strijd om de tweede plaats. De voorsprong op PEC Zwolle, sinds woensdagavond de nieuwe nummer drie van de eredivisie, bedraagt slechts vier punten. 

STER reclame