De bal is duidelijk over de achterlijn vlak voordat FC Groningen de 2-2 scoort

Fout arbiter kost Heracles punten

FC Groningen heeft op gelukkige wijze een punt overgehouden aan zijn bezoek aan Heracles Almelo: 2-2. Vlak voor tijd maakte Tjaronn Chery de omstreden gelijkmaker.

FC Groningen uit en thuis is een wereld van verschil en ook in Almelo liet de ploeg een uur lang bedroevend weinig zien. Heracles had het initiatief, creërde enkele kansjes en kwam zeven minuten voor rust verdiend op 1-0: uitblinker Brahim Darri, vorige week overgekomen van Vitesse, ontdeed zich knap van twee Groningers en knalde de bal tegen de touwen. Dat was voor Heracles pas de tweede treffer in zes wedstrijden.

Uit het niets

Ook na rust was de thuisploeg aanvankelijk heer en meester. Wout Weghorst hielp een goede kans om zeep en Darri schoot over. Na ruim een uur kwam Groningen uit het niets op 1-1: Albert Rusnák zette voor, Heracles verzuimde op te ruimen en Michael de Leeuw kon van dichtbij simpel scoren.

Even heersten de bezoekers en Chery (met een zwabberschot) en Danny Hoesen (met een kopbal) waren dicht bij de 1-2. Het offensiefje luwde echter snel en het doelpunt viel aan de andere kant: Weghorst kopte de bal fraai in de kruising.

2-2 had niet mogen tellen

In de leuke slotfase kon het beide kanten op, al waren de beste kansen voor FC Groningen. Het thuispubliek schrok toen Bart Schenkeveld bijna in eigen doel schoot en Heracles-doelman Dennis Telgenkamp moest twee keer redding brengen. Ook hij was in de 88ste minuut echter kansloos op een schot van Chery. Een treffer die niet had mogen tellen, want voordat Mimoun Mahi de bal teruglegde op Chery, was die al over de achterlijn geweest.