liveblog
NOS VoetbalAangepast

Topclubs houden zich stil op laatste transferdag

liveblog gesloten

Cahill naar China

Tim Cahill (35) vervolgt zijn loopbaan in China. De Australiër, die zijn contract bij New York Red Bulls liet ontbinden, gaat aan de slag bij Shanghai Shenhua. Het is de club waar onder anderen Didier Drogba één seizoen onder contract stond.

Deadline

De transferdeadline in Nederland is om 00.00 uur verstreken.

Bertrand definitief naar Southampton

Southampton doet op de laatste transferdag opnieuw zaken. De club heeft linksback Ryan Bertrand definitief vastgelegd, voor 4,5 jaar. De 25-jarige Engelsman was dit seizoen gehuurd van Chelsea, dat de speler nu dus definitief laat gaan.

ADO huurt Oekraïner

ADO Den Haag heeft er voor de aanvallende linie een optie bij. Aleksandr Jakovenko maakt het seizoen op huurbasis af bij de club, die de 27-jarige speler van Fiorentina huurt. Jakovenko was eerder actief voor onder meer Anderlecht en Westerlo.

Anderlecht huurt Portugees

Anderlecht kan het komende half jaar een beroep doen op de Portugees Rolando. De 29-jarige centrumverdediger wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van FC Porto.

Ploegenoot voor Lens

De Portugese linksback Vitorino Antunes maakt de overstap van Málaga naar Dinamo Kiev, waar hij voor vier jaar tekent. In Kiev wordt hij onder anderen ploeggenoot van Jeremain Lens.

Salah volgt Cuadrado op

Mohamed Salah bewandelt bij Fiorentina de omgekeerde weg. De vleugelspeler kwam bij Chelsea niet veel aan spelen toe, maar zijn kansen op speeltijd werden er door de komst van Cuadrado niet beter op.

Assou-Ekotto transfervrij

Tottenham Hotspur heeft het contract van de Kameroense linksback Benoit Assou-Ekotto ontbonden, zo meldt de Londense club.

Geen last-minutedeals PSV

PSV houdt het - behoudens Quekel voor Jong PSV - rustig op de transfermarkt. Technisch manager Marcel Brands houdt geen rekening met last-minute deals, zo meldt VI.

Chygrynskiy transfervrij

Ooit kostte Dimitri Chygrynskiy 25 miljoen euro. Dat bedrag betaalde FC Barcelona in 2009 aan Sjachtar Donetsk voor de Oekraïense verdediger (28), die een seizoen later weer terugkeerde. Nu heeft Sjachtar zijn contract ontbonden.

Koeman over huur Djuricic

Nieuwe club Hleb

Alexander Hleb heeft een nieuwe club gevonden. De 33-jarige Wit-Rus, eerder spelend voor onder meer Arsenal en FC Barcelona, probeert het dit keer bij Gençlerbirligi. Hij kreeg eerder van z'n vorige club Konyaspor een transfervrije status.

Swinkels naar Roda JC

Eerstedivisionist Roda JC Kerkrade heeft Arjan Swinkels voor 1,5 jaar vastgelegd. De verdediger wordt overgenomen van Lierse SK, waar hij zijn contract heeft laten ontbinden.

Reactie Zwolle op terugkeer Necid

El Hamdaoui weigert Cesena

Mounir El Hamdaoui heeft volgens het Italiaanse Sport Mediaset geen zin in een avontuur bij Cesena, dat op de voorlaatste plaats in de Serie A staat. De aanvaller zit bij Fiorentina op een dood spoor.

Stanton naar Inter

Internazionale huurt de Italiaanse middenvelder Davide Santon (24) van Newcastle United met een optie tot koop.

"Geluk gehad"

"We hebben geluk had, want normaal gesproken had hij in Italië gespeeld", zei Zwolle-trainer Ron Jans over de terugkeer van Tomás Necid, die wel met een voetblessure kampt.

"We weten wat we aan Tomás hebben, dus we hebben het er wel voor over om op hem te wachten", aldus Jans.

Cuadrado

Juan Cuadrado is inmiddels officieel gepresenteerd bij Chelsea. De Colombiaan tekent een contract voor 4,5 jaar in Londen. Chelsea betaalt naar verluidt 35 miljoen euro aan Fiorentina.

Cahill transfervrij

De Australiër Tim Cahill heeft met wederzijdse instemming zijn contract bij New York Red Bulls laten ontbinden. Het is nog niet bekend waar de toekomst van de aanvaller ligt.

Koeman krijgt Djuricic

Filip Djuricic maakt op huurbasis het seizoen af bij Southampton. De Serviër is nog eigendom van Benfica, dat de voormalig Heerenveen-speler de eerste seizoenshelft aan FSV Mainz verhuurde. Het is de wens van Djuricic om het seizoen in Engeland af te maken.

'Transfer Schürrle op tijd rond'

Volgens Duitse media betaalt Wolfsburg ongeveer 32 miljoen voor Schürrle.

Borriello naar Genoa

Marco Borriello vertrekt van AS Roma naar Genoa. Het is de derde keer dat de 32-jarige spits bij Genoa aan de slag gaat. Het betreft een permanente overeenkomst.

Transferdeadlines (Nederlandse tijd)

18.00 uur: Duitsland

23:00 uur: Italië en Griekenland

24:00 uur: Nederland, België, Engeland, Frankrijk en Oostenrijk

01.00 uur: Schotland

In Portugal is de deadline tot woensdag 18.00 uur geopend en in Rusland hebben ze nog de hele maand februari. In Spanje kunnen er geen zaken meer worden gedaan.

Bekijk hier alle deadlines in Europa.

Bakkali niet naar Celitc

Zakaria Bakkali heeft een aanbod van Celtic afgeslagen, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De manager van Bakkali had zondag een gesprek met de Schotten. De PSV-aanvaller, die komende zomer transfervrij uit Eindhoven kan vertrekken, wil eerst volledig van een heupblessure herstellen.

Transfer Schürrle aanstaande?

De transfer van André Schürrle van Chelsea naar VfL Wolfsburg zit in de molen. De Duitse bond publiceerde op zijn website de naam van de aanvaller op een transferlijst. Dat houdt overigens niet in dat de overgang definitief rond is. Schürrle en Wolfsburg worden al dagenlang met elkaar in verband gebracht.

De naam van André Schürrle duikt op bij de Duitse bond

Sno nog niet bij ADO

De transfer van Evander Sno naar ADO Den Haag is nog niet afgerond. Trainer Henk Fraser wil volgens het AD eerst een persoonlijk onderhoud met de speler. Sno is transfervrij, dus is hij niet aan de transferdeadline gebonden.

Twee Nederlanders naar Cluj

Benjamin van den Broek (FC Den Bosch) en Sergio Zijler (Achilles'29) maken de overstap naar Universitatea Cluj, waar Alfons Groenendijk technisch directeur is.

Van den Broek (midden) met het shirt van Cluj, Groenendijk uiterst rechts

Nieuwe coach Standard

Standard Luik heeft zijn derde hoofdcoach van het seizoen aangesteld. De Belg José Riga volgt Ivan Vukomanovic op. De Serviër had op zijn beurt de functie in oktober overgenomen van de ontslagen Guy Lizon.

Quekel

FC Den Bosch-spits Erik Quekel maakt op huurbasis het seizoen af bij Jong PSV. Volgens het Brabants Dagblad onderhoudt de speler een moeizame relatie met trainer Ruud Kaiser. Quekel moet nog medisch gekeurd worden.

AZ verhuurt speler aan PEC

AZ heeft de Australische spits Eli Babalj (22) voor de rest van het seizoen aan PEC Zwolle verhuurd. Zijn contract in Alkmaar loopt nog tot medio 2017.

Braziliaanse aanvaller voor FC Köln

FC Köln heeft zich versterkt met Deyverson. De 23-jarige Braziliaanse aanvaller wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Belenenses uit Lissabon. Deyverson maakte dit seizoen in de Portugese competitie acht doelpunten in zestien wedstrijden.

Giovinco eerder van Juventus naar Toronto

Sebastian Giovinco heeft van Juventus toestemming gekregen om zich nu al te melden bij Toronto FC. De aanvaller zou pas in de zomer verhuizen naar zijn nieuwe Canadese werkgever, maar nu koploper in Italië Alessandro Matri heeft kunnen lenen van AC Milan, mag de Italiaan eerder vertrekken.

'Vitesse haalt proefspeler binnen'

Arshak Koryan lijkt in de smaak te vallen bij Vitesse. De Rus gaat volgens Sport-Express een contract tekenen bij de Arnhemmers, waar de speler al enige tijd op proef was.

Heerenveen roert zich

'Vilhena blijft bij Feyenoord'

Tonny Vilhena zal het seizoen definitief afmaken bij Feyenoord. Dat meldt het AD. De onderhandelingen met Southampton zijn stop gezet.

Geen transfer Van Dijk

Virgil van Dijk zal geen transfer maken. De verdediger van Celtic staat in de belangstelling van Arsenal, Southampton en Sunderland, maar hij mag niet weg. Dat herhaalt hij vandaag tegen de BBC.

Van Dijk wacht op zijn kans in Oranje

Buitenland

In het buitenland is vooral AC Milan actief, maar ook HSV en Stuttgart roeren zich.

Eredivisie

In de eredivisie zijn vandaag al een paar transfers geweest. Excelsior en NAC hebben zich versterkt.

Slotdag transfermarkt

Tot middernacht kunnen de Nederlandse club nog versterkingen halen, daarna sluit de transfermarkt. In Engeland is dat om 23.00 uur. In Spanje is de deadline al geweest.