Concentratie bij Max Verstappen
NOS SportAangepast

Balende Verstappen start in Sotsji vanaf P7, pole voor Vettel

Max Verstappen start de Grand Prix van Rusland vanaf de zevende plaats. De jonge Nederlander was met een tijd van 1.35,161 in zijn Red Bull twee tienden langzamer dan teamgenoot Daniel Ricciardo, die als vijfde start in Sotsji.

Ferrari sloeg in de kwalificatie een dubbelslag. Sebastian Vettel pakte in 1.33,194 poleposition, door in zijn slotronde voor teamgenoot Kimi Räikkönen (1.33,253) te eindigen. De Mercedessen van Valtteri Bottas (1.33,289) en Lewis Hamilton (1.33,767) moesten genoegen nemen met de tweede startrij.

Voor Verstappen werd het tijdens de laatste vrije training al vrij duidelijk dat P5 het hoogst haalbare zou zijn, achter de snellere Ferrari's en Mercedessen. Dat lukte niet, tot ongenoegen van een balende Verstappen.

De startopstelling bij de GP van Rusland

'Gewoon slecht'

"Het was gewoon slecht. Na het tweede deel van de kwalificatie liep het gewoon niet meer, heel raar", verklaarde de Limburger na afloop voor de camera van Ziggo Sport.

Vorig jaar viel Verstappen tijdens de grand prix uit na motorproblemen. Het zou zijn laatste race in een Toro Rosso blijken, alvorens hij de overstap maakte naar Red Bull.

Feest bij Ferrari

Het Ferrari-duo maakte heel het weekend al indruk op het circuit in het zonnige Sotsji, door ook in de vrije trainingen de snelste tijden te rijden. Voor het eerst in bijna negen jaar staan er twee Ferrari's op de eerste startrij. Voor Vettel is het zijn eerste pole in 588 dagen.

Bottas was in de kwalificatie opnieuw sneller dan zijn stalgenoot Hamilton. Vooral het verschil (bijna vijf tienden) moet de Engelsman genoeg stof tot nadenken geven voor de wedstrijd van zondagmiddag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl