Greg Dyke, voorzitter van de Engelse voetbalbond FA AFP

De Engelse voetbalbond (FA) ziet vooralsnog geen reden het vertrouwen in de geschorste UEFA-voorzitter Michel Platini op te zeggen. Greg Dyke, de voorzitter van de FA, spreekt het vertrouwen in de Fransman uit, totdat Platini daadwerkelijk schuldig is bevonden.

Platini is kandidaat voor het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond FIFA, maar gisteren werd hij, samen met de huidige FIFA-voorzitter Sepp Blatter, door de ethische commissie van de FIFA voor negentig dagen geschorst vanwege mogelijke betrokkenheid bij fraude en financiële malversaties.

Dyke: "We steunden hem om de volgende FIFA-voorzitter te worden, omdat hij bij de UEFA goed werk heeft verricht. Maar zodra er bewijs is dat hij betrokken is bij corrupte praktijken, dan zullen we hem vanzelfsprekend niet meer steunen."

"Het is onoverkomelijk dat Blatter voor iets geschorst zou worden. Het was een treurige dag voor het voetbal, waarop corruptie opnieuw de headlines domineerde."

Engelse voetbalbond blijft geschorste Platini steunen

Schoon schip

Volgens Dyke moet er schoon schip worden gemaakt bij de wereldvoetbalbond. "De FIFA is al veertig jaar een corrupte organisatie. Dat is ook de reden waarom het zo moeilijk is om hervormingen door te voeren. En het toont dus aan dat er een uitgebreid hervormingsprogramma nodig is", aldus Dyke.

"Er zijn buitenstaanders nodig, mensen van buiten de voetbalwereld, om het te realiseren. Ik denk dan ook dat veel mensen hopen dat het einde van het tijdperk Blatter in zicht is."

Le Graët: schorsing uiterst voorbarig

"Voorbarig"

Noël Le Graët, de voorzitter van de Franse voetbalbond, sprak eveneens zijn vertrouwen in Platini uit. "Hij is de juiste man op die positie. Die schorsing lijkt me uiterst voorbarig", aldus Le Graët.

"We moeten positief blijven en de ontwikkelingen in de gaten houden. Hij trekt zich niet terug als kandidaat."

STER reclame