Van Praag wil maximaal één periode als FIFA-voorzitter Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

KNVB-voorzitter Michael van Praag krijgt bij zijn kandidaatstelling als voorzitter van de FIFA steun van België, Zweden, Schotland, Roemenië, de Faeröer Eilanden en Nederland. Dat maakte hij tijdens zijn persconferentie in het Olympisch Stadion bekend. "Het zijn hele verschillende landen. Ik wil een kandidaat zijn voor iedereen."

Van Praag is duidelijk over zijn intenties: hij wil slechts voor één periode van vier jaar voorzitter zijn. "Ik wil geen tijd verspillen aan een volgende campagne. Ik wil zo snel mogelijk ruimte maken voor een nieuwe generatie. En ik weet dat je in vier jaar hele grote stappen kunt maken."

Van Praag wil meer gelijkheid in het voetbal Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Van Praag wil vasthouden aan de goede dingen die de FIFA heeft bereikt, maar tegelijkertijd wil hij het ook helemaal anders doen. "De FIFA doet het slecht en is alle geloofwaardigheid kwijt. Toch heeft de FIFA ook veel goed gedaan, zoals het Goal-project dat het WK voor het eerst naar Afrika heeft gehaald."

De KNVB-voorzitter pleitte tijdens zijn eerste persconferentie als uitdager van Blatter onder andere voor een WK met meer deelnemers, die uit andere continenten dan Europa moeten komen. De strijd tegen matchfixing en transparantie binnen de FIFA zijn andere belangrijke agendapunten voor Van Praag. 

STER reclame