Excelsior won met 6-0 van NAC Breda in de achtste finales
NOS Voetbal

Unieke kans Excelsior op bekersucces

"Het is een unieke kans om de halve finales te bereiken", zegt middenvelder Luigi Bruins. Met zijn Excelsior kan de voetballer voor het eerst sinds 1978 de halve finales van het bekertoernooi bereiken. De ploeg moet vanavond dan wel winnen van Roda JC, de club uit de Jupiler League die vorige week stuntte tegen PSV (3-2).

Excelsior stond drie keer eerder in de halve finales van het toernooi, één keer bereikte de Rotterdamse club zelfs de eindstrijd (1930). "Een kans als deze krijg je bij Excelsior niet heel vaak", zegt trainer Marinus Dijkhuizen. "Daarom willen wij heel graag naar de halve finale, maar Roda JC is wel een goede ploeg."

Hoofdprijs

Ook Bruins hoopt op een goede afloop. "Voor topteams is de landstitel de belangrijkste prijs die ze willen halen, maar voor de teams daaronder is de beker een heel mooie kans op een hoofdprijs."

Dijkhuizen kan in Kerkrade nog geen beroep doen op Toni Varela, die nog moet terugkeren van het toernooi om de Afrika Cup. Verdediger Khalid Karami is weer fit en dus inzetbaar. Het KVNB-duel tussen Roda JC en Excelsior begint om 18.30 uur.

In NOS Langs de Lijn vanaf 22.00 uur op NPO Radio 1 uitgebreid aandacht voor de bekerwedstrijden van vanavond.

Laatste successen Excelsior in KNVB-beker

JaarTegenstanderUitslag
1930 (finale)Feyenoord1-0 verloren
1978 (halve finale)AZ5-1 verloren

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl