Snel einde aan avontuur van Griekspoor in Ahoy

Tallon Griekspoor heeft in Ahoy niet voor een verrassing kunnen zorgen. In de eerste ronde van het ABN Amro-toernooi bleek Gilles Müller, nummer 28 van de wereld, een flinke maat te groot voor de nummer 317 van de wereldranglijst: 6-3, 6-2.

Debutant Griekspoor stond al heel snel met 3-0 achter. Hij pakte met zijn prima opslag nog wel vijf games, maar kwam aan het net en vooral met zijn returns tekort om de Luxemburger te verontrusten.

Müller won door de mindere returns van Griekspoor zijn opslaggames steeds met gemak. In de achtste game van de tweede set stond hij alsnog twee breekpunten toe. Die werkte Müller weg, waarna hij het op zijn eerste matchpoint afmaakte.

De 20-jarige Griekspoor kreeg vorige week een telefoontje van directeur Richard Krajicek, die Griekspoor vroeg of hij de wildcard van de geblesseerde Tim van Rijthoven wilde overnemen.

Griekspoor is blij met debuut en hoopt op meer

Tsonga naar tweede ronde

Jo-Wilfried Tsonga, als zesde geplaatst, bereikte de tweede ronde zonder grote problemen. De Fransman versloeg de Griek Stefanos Tsitsipas met 6-4, 7-6.

De Slowaakse titelverdediger Martin Klizan plaatste zich voor de tweede ronde door in drie sets van de Spanjaard Fernando Verdasco te winnen: 6-4, 0-6, 6-1.

Jo-Wilfried Tsonga ANP

STER reclame