Kupers: vertrouwen in dat ik de finale kan halen

Het doel heiligt alle middelen. Als een Achterhoeker zich op de loopband in een rokje hult, dan weet je dat er iets speciaals aan de hand is. Via 'luchttrainingen' wil Thijmen Kupers een finaleplaats halen op de 800 meter bij de komende EK indoor. 

"Eigenlijk is dit de perfecte manier om hard te lopen, zonder last te hebben van de zware belasting van mijn volle gewicht", zegt de 25-jarige atleet uit Doetinchem. 

Het is een koddig gezicht als Kupers het rokje aantrekt. Dat vult zich met lucht en dan wordt hij met een mechaniek opgetild. "Als je hardloopt, heb je al snel vijf keer je lichaamsgewicht bij elke stap. Dit is de perfecte manier om kilometers te blijven maken zonder dat ik geblesseerd raak."

Thijmen Kupers won brons op de EK indoor in 2015 ANP

Kupers, winnaar van brons op de 800 meter tijdens de EK indoor in 2015, had de afgelopen tijd te maken met tegenslag. "Ik heb door een kuitblessure wat snelheid gemist. Daarom heb ik vooral een aantal grote snelheidsprikkels nodig, maar ik moet ook gewoon veel lopen."

Misschien een gewone jongen

Zijn streven is helder, maar is hij ook goed genoeg volgens zichzelf? "Dat is een gewetensvraag. Misschien ben ik wel een gewone jongen. Ik heb een doel voor ogen en ik heb de capaciteiten. Die gebruik ik ook en ga er vol voor."

Over het halen van de EK-finale: "Tactisch heb ik twee jaar geleden laten zien dat ik voor een verrassing kan zorgen. Ik hoop dat ik dat dit jaar weer kan gaan doen. Ik heb er vertrouwen in dat ik goed genoeg ben."

De medaillewinnaars van 2015: Maureen Koster, Sifan Hassan, Dafne Schippers, Eelco Sintnicolaas en Thijmen Kupers ANP

STER reclame