Anwar El Ghazi (l) en Ajax-trainer Peter Bosz tijdens een trainingskamp ANP Pro Shots

Ajax-trainer Peter Bosz laat Anwar El Ghazi zondag niet spelen tijdens de eredivisiewedstrijd tegen ADO Den Haag. Volgens de coach is de 21-jarige aanvaller te veel bezig met een mogelijke transfer naar Lille.

"Er is al een aantal weken interesse voor Anwar", vertelde Bosz op de persconferentie in de aanloop naar het duel met ADO. "Hij is daar zelf heel veel mee bezig. Daarom heeft hij vandaag ook niet mee getraind: hij zit met z'n hoofd bij een mogelijke transfer."

Bosz: El Ghazi te veel bezig met mogelijke transfer

Transfergeruchten

El Ghazi trainde donderdag binnen, terwijl de rest van de selectie op het veld een training afwerkte. "Hij is nog niet weg", aldus Bosz. "Pas als hij overeenstemming heeft met Lille, is hij weg. Afgelopen week heeft hij nog wel gespeeld, maar ik stel hem niet op als de onderhandelingen nog bezig zijn."

Andere transfergeruchten, onder andere over Mitchell Dijks en Tim Krul, drukte de Ajax-trainer de kop in. "Ik kan alleen maar afwachten. Krul maakt nog altijd onderdeel uit van onze selectie. Om te spelen moet hij wel laten zien dat hij beter is dan André Onana. Uiteindelijk is hij afhankelijk van wat wij als trainingsstaf van hem vinden."

En dus wilde Bosz zich focussen op het eerstvolgende eredivisieduel, thuis tegen ADO. "Ik heb geen invloed op een mogelijk verlies van Feyenoord en PSV, al hoop ik dat natuurlijk wel. Dus gaat al mijn aandacht en energie naar de komende wedstrijd. De kans is groter dat we winnen als ik me daarop focus."

STER reclame