In de laatste dagen van 2016 kiezen de verslaggevers van NOS Sport hun mooiste reportage van het jaar. Vandaag: Léon Haan. Hij kiest voor het bezoek aan een trainingsstage van Dafne Schippers in Florida.

Schippers laadt zich op in Florida

“In de aanloop naar de Olympische Spelen wil iedereen Dafne Schippers spreken. Begrijpelijkerwijs zorgt haar management ervoor dat alle verzoeken beoordeeld worden. Slechts enkele sportjournalisten en televisiestations krijgen toestemming haar te spreken."

"Wij - als NOS - hebben al begin 2016 bij het management van Schippers het verzoek neergelegd om Dafne tijdens haar trainingsstage met de nationale ploeg in Sarasota-Bradenton (Florida) een ochtend en een middag te volgen. Daarop krijgen wij medio april ‘ja’ te horen. Specifieker: het lukt net, omdat haar agenda met trainen/rusten en andere mediaverzoeken al "propvol" zit."

"Met cameraman Pepijn van Achterberg reis ik eind april af naar Florida om een reportage te maken over Schippers, over de estafetteploegen en over de Amerikaanse hoofdcoach Rana Reider, die ook Schippers en Churandy Martina begeleidt. Deze reportage is de weerslag van die ochtend en middag in Florida.”

“De reportage geeft een goed inzicht van de trainingen van Schippers (en de andere Nederlandse topatleten die zich hier in de warmte en rust voorbereiden op de start van het zomerseizoen, met als hoogtepunt de Olympische Spelen). Het speciale ‘machientje’ is bijzonder, succescoach Reider komt aan het woord en Schippers en haar trainer Bennema maken duidelijk hoe er begin april getraind dient te worden.”

STER reclame