In de laatste dagen van 2016 kiezen de verslaggevers van NOS Sport hun mooiste reportage van het jaar. Vandaag: Tom Lagerberg. Hij kiest voor zijn tijd achter de schermen bij Björn Kuipers.

Achter de schermen bij Team Kuipers

"Björn Kuipers was met zijn team de enige vertegenwoordiging van Nederland op het EK in Frankrijk. En in de voorbereiding kregen we de kans een unieke kijk te nemen in het leven van een scheidsrechter. We konden bij hoge uitzondering in de kleedkamer filmen en meeluisteren wat Kuipers en zijn team voor, tijdens en na de bekerfinale tegen elkaar zeiden."

"Dat leverde spannende en bijzondere televisie op. Vooral als je hoort wat er op het veld in het heetst van de strijd tegen elkaar geroepen wordt. Dat alles mochten we ongecensureerd uitzenden. Daarnaast was het mooi om Kuipers te horen vertellen over hoeveel hij doet en laat om op het hoogste niveau te mogen fluiten, zijn brandende ambities en de grote teleurstelling van het WK 2014."

Goed optreden Oranje

"Daar werd zijn team genekt door het goede optreden van Oranje (om partijdigheid te vermijden moet een scheidsrechtersteam naar huis als het elftal uit zijn thuisland ver komt in het toernooi). Die tegenslag kwam hard aan bij Kuipers en heeft hem aangespoord om, in de paar jaar dat hij nog op het hoogste niveau actief is, er alles uit te halen. Ik ben benieuwd waar dat hem nog brengt."

STER reclame