Karim Benzema viert de 1-0 tegen Club América
NOS VoetbalAangepast

Benzema en Ronaldo schieten Real naar finale

Real Madrid heeft zich donderdag ten koste van het Mexicaanse Club América geplaatst voor de finale van het WK voor clubs. De Spaanse winnaar van de Champions League was de winnaar van de Midden-Amerikaanse tegenhanger met 2-0 de baas.

Real was de bovenliggende partij, maar overklast werden de Mexicanen allerminst. Toch waren de kansen vooral voor Real. Nadat Cristiano Ronaldo al op de paal had gekopt, schoot Karim Benzema na een steekpassje van Toni Kroos op slag van rust fraai raak met buitenkant schoen.

Verwarring om goal, maar Real gaat door

Ronaldo liet met een gesmoord schot en een mislukte kopbal kansen liggen om de wedstrijd te beslissen. Tegenstander América creëerde zelf echter geen enkele kans, waarna Ronaldo in de extra tijd alsnog toesloeg.

Even leek zijn treffer te worden afgekeurd door ingrijpen van de videoscheidsrechter, maar arbiter Enrique Cáceres wees uiteindelijk toch naar de stip. De goal betekende de 500ste clubgoal in de loopbaan van Ronaldo.

De Japanse kampioen Kashima Antlers, dat woensdag met 3-0 te sterk was voor Atlético Nacional, is zondag de tegenstander. Real Madrid won het WK voor clubs twee jaar geleden voor het eerst, door San Lorenzo in de finale met 2-0 te verslaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl