De spelers van Heerenveen vieren de 1-0

Heerenveen grijpt overwinning in Utrecht

SC Heerenveen heeft de uitwedstrijd tegen FC Utrecht met 2-1 gewonnen en is de Utrechters gepasseerd op de ranglijst.

Utrecht startte fel en stapelde vooral in de beginfase kans op kans. Dat het niet tot scoren kwam, was vooral de verdienste van doelman Kristoffer Nordfeldt. Zo stompte hij een krul van Yassin Ayoub in de verre hoek weg en ook de inzet van Kristoffer Peterson uit de rebound pareerde hij knap. Met een prachtige reflex keerde hij even later ook de kopbal van Ramon Leeuwin.

Gaandeweg de eerste helft werd Heerenveen sterker en uit het ontstane overwicht op het middenveld rolden wat kansen. Vlak voor rust speelde Mark Uth, die voor de winterstop drie keer scoorde tegen Utrecht, Luciano Slagveer vrij en die schoot met links via de paal binnen. Slagveer had nog een dreun kunnen uitdelen als hij wat zorgvuldiger had gepasst op de geheel vrijstaande Uth.

Hoogstandje

Bij Utrecht was ook na rust Edouard Duplan de drijvende kracht achter menige aanval. Zo stelde de Fransman na een reeks fraaie bewegingen Rubio Rubin in staat vrij uit te halen, maar die wachtte te lang met zijn schot en de bal belandde op het dak van het doel. Utrecht bleef ook daarna fanatiek zoeken naar de gelijkmaker, maar het geloof op een goede afloop verdween toen Sam Larsson er 2-0 van maakte.

Bij een aanval over rechts en na een technisch hoogstandje van Joey van den Bergh kreeg Larsson de bal voor zijn voeten en de Zweed aarzelde niet. Christian Kum miste kort daarna van dichtbij de kans voor de thuisclub te scoren. Die treffer viel alsnog, kort voor tijd na hands van Marten de Roon. Janssen benutte de toegekende strafschop en dat leverde nog een paar minuten spanning op.