Sergio Pérez, met zonnebril, voor de GP van Oostenrijk in juli AFP

De Mexicaanse Formule 1-coureur Sergio Pérez heeft afscheid genomen van zijn sponsor Hawkers vanwege een tweet van het zonnebrillenmerk naar aanleiding van de verkiezing van Donald Trump.

Hawkers had via zijn Mexicaanse account @HawkersMX een foto van een zonnebril verstuurd met de tekst: "Mexicanen, deze kunnen jullie gebruiken om jullie betraande ogen te verbergen als de muur wordt gebouwd." Het bedrijf  refereerde daarbij aan de muur die Trump wil aanleggen langs de grens van Mexico met de VS.

Pérez kon daar niet om lachen. "Wat een slechte opmerking", reageerde de Force India-coureur via Twitter. "Ik beëindig vandaag mijn relatie met Hawkers. Ik laat niemand mijn land belachelijk maken."

De inmiddels verwijderde tweet van zonnebrilmerk Hawkers NOS

Pérez kreeg via Twitter meteen een duimpje omhoog van Esteban Gutiérrez, de tweede Mexicaan in de Formule 1, rijdend voor Haas. 

Het zonnebrillenmerk ging niet veel later diep door het stof. Hawkers sprak van een grote fout, de tweet werd verwijderd en excuses werden aangeboden.

Pérez wilde in Brazilië, waar komend weekeinde de Grote Prijs wordt verreden, niet zeggen hoeveel geld er met de sponsordeal was gemoeid. Wel zei hij dat zijn besluit definitief is, hoewel Hawkers onlangs is begonnen met de productie van 20.000 zonnebrillen die de naam van Sergio Pérez dragen. 

STER reclame