Shani Davis heeft zin in de komende wereldbekerwedstrijden AFP

Schaatser Kjeld Nuis ging het afgelopen weekend hard in Thialf. Heel hard. Hij won de 1.000 meter in een tijd van 1.08,25. Dat betekende een baanrecord en een wereldrecord op een laaglandbaan. Beide records waren in handen van de Amerikaan Shani Davis. Die kreeg de tijd ook mee.

"Ik heb het gezien ja. Dat kan nog interessant worden", zegt Davis. Zelf reed hij vorige week bij de Amerikaanse kampioenschappen nog een stukje harder, maar dan wel in Salt Lake City. Davis klokte op de 1.000 meter een tijd van 1.08,03. Hij verheugt zich op de wereldbekerwedstrijden in Obihiro en Seoul. 

Nuis: het liep lekker vanaf de start

Na de eerste wereldbekerwedstrijden weet ik hoe sterk ik ben

Shani Davis

Davis zag niet alleen de tijd van Nuis op de 1.000 meter, het was hem ook opgevallen dat Sven Kramer de 1.500 meter had gewonnen. Kramer won in een tijd van 1.46,14. Zelf werd Davis Amerikaans kampioen in een tijd van 1.43,70, met bijna vier seconden voorsprong op de nummer twee. "Hoe hoger het niveau, hoe beter", zegt hij dan ook over de internationale wedstrijden die er aan zitten te komen.

Een plan voor dit seizoen heeft de 32-jarige Amerikaan nog niet. "Ik moet eerst nog maar eens veel sneller gaan rijden, voordat ik erover na ga denken op welke afstand ik mij ga focussen en of ik bijvoorbeeld het WK sprint ga rijden. Na de eerste wereldbekerwedstrijden weet ik hoe sterk ik ben." 

NK afstanden: 1.000 meter Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame