De Boer tekent voor Koeman-scenario Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De kans is groot dat Frank de Boer bezig is aan zijn laatste seizoen bij Ajax. Wat betreft de volgende stap in zijn loopbaan kijkt hij met genoegen naar het succes van Ronald Koeman bij Southampton. "Zoals Koeman het doet, is fantastisch. Daar zou ik direct voor tekenen", aldus De Boer. 

De Boer zoekt een club waar hij zijn gang kan gaan, op voetbalgebied zijn stempel kan drukken en zich kan ontwikkelen. "Van werken in een andere omgeving, met een andere leeftijdscategorie word je uiteindelijk een betere coach", aldus de coach. 

Jonk kan opvolger zijn

Als De Boer vertrekt, laat hij Ajax in ieder geval met een gerust hart achter. "Ik hoop dat we iets op touw hebben gezet. Dat we iets hebben neergezet dat nog jaren voort kan. Wim Jonk zou een opvolger kunnen zijn maar weet niet of hij dat ambieert. Het moet iemand zijn die de Ajax-filosofie met zich meebrengt."

"Maar ik ben pas 44, nog hartstikke jong", aldus De Boer. "Het komt wel. Ik heb het fantastisch naar mijn zin. Er komen talenten aan, er blijven spelers. Ik hoef echt niet zo nodig weg."

STER reclame