Dwight Lodeweges begreep niets van de beslissingen van de arbiter in het oefenduel met Standard Luik. ANP Pro Shots

De spelers van sc Heerenveen stapten vrijdag in de slotfase van het oefenduel met Standard Luik van het veld. De Friezen waren in het Spaanse San Pedro del Pinatar verbijsterd over enkele uiterst merkwaardige beslissingen van scheidsrechter Raúl Nicolas Espejo. Coach Dwight Lodeweges vond het optreden van de arbiter verdacht. 

In totaal gaf de Spaanse arbiter vier strafschoppen. Op de eerste van de Belgen en de enige van Heerenveen (gemist door Mark Uth) viel nog weinig aan te merken, maar de laatste twee waren lachwekkend.

"Kreeg indruk dat bepaalde uitslag nodig was"

"De eerste voor Standard was terecht en de tweede voor ons denk ik ook, maar wat er daarna gebeurde begreep niemand", reageerde Lodeweges tegen Voetbal International. "Ik wil niets impliceren, maar ik had de indruk dat er een bepaalde uitslag nodig was."

Heerenveen-doelman Kristoffer Nordfeldt stopte de derde strafschop van Standard, maar om onverklaarbare redenen liet de scheidsrechter de penalty overnemen. Daarop stapten de Friezen woedend van het veld. Het duel werd daarna bij een 2-0 stand gestaakt. 

"Eigenlijk iets wat je nooit mag doen", vervolgde Lodeweges. "In mijn hele loopbaan ben ik nog nooit van het veld gelopen, maar gezien de situatie begrijp ik het volledig."

STER reclame