Fikse domper voor FC Groningen

Aangepast

FC Groningen heeft voor het eerst dit seizoen op eigen veld punten verspeeld. Het moest tegen Excelsior genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel.

De Groningers begonnen redelijk en kregen kansen via Nick van der Velden, maar na een kwartier volgde een fikse domper. Na een voorzet van Adil Auassar belandde de bal via twee Groningse hoofden (Hans Hateboer en Maikel Kieftenbeld) in het doel.

Spoor bijster

De thuisclub was daarna het spoor bijster en kreeg nauwelijks kansen. Toch viel in de slotfase van de eerste helft de 1-1. Een schot van Michael de Leeuw werd niet goed verwerkt door doelman Gino Coutinho, waarna Eric Botteghin uit de rebound scoorde.

Na het matige spel in de eerste helft, wist Groningen dat er na de pauze werk aan de winkel was. Het zette dan ook meteen druk, maar net als voor de rust vormde het creƫren van kansen een probleem voor de ploeg, die door trainer Erwin van de Looi voor het eerst in een 4-4-2 formatie het veld in was gestuurd.

Buitenkant paal

Bovendien moest Groningen op zijn hoede zijn bij Rotterdamse counters. Bij een daarvan schampte een schot van Jordan Botaka de buitenkant van de paal.

Pas in de slotfase wankelde Excelsior, mede doordat de Groningse invallers Mimoun Mahi en Jarchinio Antonio meer vuur in de ploeg brachten. De Rotterdammers hielden echter stand.

STER Reclame