Go Ahead Eagles heeft zijn derde en belangrijkste zege van het seizoen in de knip. In eigen huis werd buurman en aartsrivaal PEC Zwolle met 3-2 verslagen.

Eagles-coach Foeke Booy beloofde een overrompelende start van zijn ploeg en de Deventenaren hielden woord. In het eerste kwartier werd Zwolle weggespeeld en moest het twee tegentreffers toestaan. Eerst schonk Fernando Lewis, na een mooie aanval, Jeffrey Rijsdijk een niet te missen kans. Even later was Lewis zelf van dichtbij trefzeker.

Wat opviel was de chaos achterin bij de Zwollenaren, waardoor de Eagles-aanvallers vrij spel hadden. Toch deden de bezoekers vanuit het niets iets terug. Stef Nijland haalde uit en krulde de bal mooi binnen, al zag doelman Erik Cummins er bij die treffer niet al te best uit. Even later raakte Nijland ook nog de lat.

Lek niet boven

De aansluitingstreffer betekende niet dat PEC het lek boven had. Bij een snel genomen hoekschop stond Bart Vriends opnieuw volledig vrij en kon hij binnenkoppen.

In de tweede helft hadden de Zwollenaren de zaken beter voor elkaar. Het tempo ging omhoog en de weg naar het Deventer doel werd ingezet. Lang leverde dit niets op, maar een kwartier voor tijd verzorgde Tomás Necid de 3-2.

Een spannende slotfase volgde, waarin Nikolaos Ioannidis, nieuweling Wout Brama en Necid kansen op de gelijkmaker kregen. Go hield echter stand.

STER reclame