NOS VoetbalAangepast

Gerbrands: PSV snakt naar succes

De nieuwe algemeen directeur bij PSV Toon Gerbrands wilde in stilte werken tijdens zijn eerste periode bij PSV. Tachtig dagen om de dingen naar zijn hand te zetten, noemt hij het.

Gerbrands heeft het naar zijn zin in Brabant. "Ik heb na twaalf jaar AZ goed nagedacht wat ik wilde. En bij PSV voel ik de hunkering naar succes. Wij moeten prijzen winnen. Dat gevoel trof ik aan bij PSV."

Zijn nieuwe club won zaterdag eenvoudig met 3-0 van zijn oude club AZ. PSV ligt wat Gerbrands betreft op koers: "Ik merk soms nog de onzekerheid. Als ik zeg dat we bovenaan staan in de eredivisie, dat we Europees spelen en dat we verder zijn in de beker. Dan volgt er nog steeds een ja maar. Dat moet eruit."

Excuses bestaan niet

Hij heeft de mentaliteitsverandering in gang gezet denkt hij: "Theoretisch heb ik nu de topsportcultuur ingebracht. De route ernaartoe, hoe we het gaan aanpakken. Als voorbeeld noem ik het gebruik van excuses. Dat wil ik niet meer. Ook al zijn er spelers geblesseerd, excuses bestaan niet."

Over de crisis die AZ de afgelopen periode in zijn greep hield wil hij het niet hebben: "Alleen als je in de binnenwereld van een organisatie zit kun je oordelen. Ik kijk er zakelijk en professioneel naar. Als ik ergens vertrek sluit ik de deur en klaar is Kees."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl