NAC Breda geeft zege uit handen

NAC Breda heeft z'n eerste wedstrijd onder interim-trainer Eric Hellemons niet kunnen winnen. In Brabant werd het 1-1 tegen ADO Den Haag, dat bijna de hele wedstrijd met tien man speelde.

De Bredanaars waren erop gebrand om hun supporters wat te laten zien en dat lukte aanvankelijk vrij aardig. Mats Seuntjens bleek een plaag voor de Haagse defensie en creëerde een reeks kansen. ADO-doelman Martin Hansen versperde hem echter een aantal keer knap de weg.

In de tiende minuut kwamen de bezoekers met tien man te staan. Wilfried Kanon hield Kingsley Boateng licht vast en mocht met rood (en met de tranen in zijn ogen) vertrekken. De penalty die volgde, werd door Adnane Tighadouini naast en over geschoten.

Na een half uur bleek Tighadouini een betere aangever: hij legde de bal panklaar voor Seuntjes en dit keer was het wel raak. NAC had eindelijk zijn voorsprong, maar raakte de ijzeren greep op de wedstrijd kwijt.

ADO knokt terug

Ineens kroop ADO uit zijn schulp en was het twee keer gevaarlijk via Michiel Kramer. De topscorer van de eredivisie kopte een keer op de paal en een keer in het zijnet.

In de weinig enerverende tweede helft verzuimde Seuntjens de genadeklap uit te delen aan ADO. Opnieuw was Hansen de reddende engel. Vervolgens maakte Kramer zijn reputatie van goaltjesdief opnieuw waar. Van dichtbij tikte hij de gelijkmaker binnen.