PSV zet AZ eenvoudig opzij

time icon Aangepast

Koploper PSV heeft voor eigen publiek AZ simpel van zich afgeschud. De Eindhovenaren hadden aan één helft genoeg en konden ver voor het einde al een tandje terugschakelen.

Na een sterke opening van PSV (Adam Maher miste een opgelegde kans) leek het een gelijk opgaande strijd te worden. Zo zag Nemanja Gudelj een gekruld schot net naast het PSV-doel gaan. Daarna toonden de Eindhovenaren zich echter al snel de bovenliggende partij. Vooral rond de zestien straalde de ploeg dreiging uit. PSV toonde zich bovendien zeer effectief, met een 3-0 ruststand als gevolg.

De 1-0 werd ingeleid door een prachtige pass van Jetro Willems, waarmee Luciano Narsingh plots alleen op het AZ-doel werd afgestuurd. Hij schoof de bal beheerst onder doelman Sergio Rochet door. Willems had ook een aandeel in de 2-0. Hij leverde een voorzet af waar Richot zich volledig op verkeek. De bal belandde bij Maher, die tegen zijn oude club simpel kon scoren.

Maher deed AZ nog meer pijn. Na een mooie solo, waarbij hem weinig in de weg werd gelegd, schoot hij de 3-0 tegen het net.

PSV spaart AZ

Kort na rust had de 4-0 moeten vallen. Narsingh kopte op de lat, waarna Jozefzoon uit de rebound drie keer verzuimde de bal langs de grabbelende Richot te werken. Daarna liet PSV de teugels ietsje vieren en toonde AZ wat meer initiatief. PSV liet het gebeuren, had verdedigend geen kind aan de tandeloze Alkmaarders en counterde af en toe gevaarlijk.

Had PSV echt aangezet, dan had de schade voor AZ nog heel wat groter kunnen worden. Nu bleef het bij een grote kans voor Narsingh, die na een mooie aanval de bal niet helemaal onder controle kreeg, in een lastige hoek belandde en over schoot.

STER Reclame