NOS Voetbal Aangepast

Sno bang voor nieuwe hartstilstand

Evander Sno komt voorlopig niet in actie voor Westerlo. De voormalig speler van onder meer Celtic, Ajax, RKC en NEC is bang dat hij weer wordt getroffen door een hartstilstand.

Sno kreeg in 2010 tijdens een wedstrijd Jong Vitesse - Jong Ajax een hartstilstand. Er werd een defibrillator ingebouwd, waarna hij bij RKC Waalwijk zijn rentree maakte op de voetbalvelden.

Mentaal herstelprogramma

De angst om weer geconfronteerd te worden met hartproblemen is echter nooit verdwenen. Sno gaat een mentaal herstelprogramma volgen om zijn angst onder controle te krijgen.

Tegenover het Belgische Het Nieuwsblad vertelt ploeggenoot Sherjill MacDonald dat Sno het zwaar heeft. "Hij durft niet diep te gaan, uit vrees om weer een schok te krijgen van zijn defibrillator. Bij elke inspanning denkt hij erover na. Hij zit er echt mee."

Sno maakte bij zijn rentree in 2011/2012 bij RKC Waalwijk veel indruk met zijn goede spel. Na één seizoen vertrok hij naar NEC, maar hij botste daar met trainer Alex Pastoor. RKC haalde hem vorig jaar weer terug en deze zomer vertrok hij naar Westerlo.

STER reclame