Graziano Pellè en Ronald Koeman zijn in Engeland in de prijzen gevallen. De Italiaanse spits van Southampton is verkozen tot speler van de maand september van de Engelse Premier League, terwijl zijn Nederlandse trainer zich een maand lang de beste manager mag noemen.

Pellè en Koeman krijgen de prijs vanwege de uitstekende seizoensstart van Southampton. Het duo, dat overkwam van Feyenoord, hielp de club uit Zuid-Engeland in september aan de tweede plaats.

Nu staat Southampton derde, met dertien punten uit zeven wedstrijden. Pellè was al goed voor vier competitiedoelpunten, met als hoogtepunt zijn omhaal tegen Queens Park Rangers (2-1).

"Groot compliment"

"Het is een groot compliment", reageerde Koeman, die na Martin Jol pas de tweede Nederlandse trainer is die deze eretitel krijgt. "Het is een persoonlijke prijs voor de manager, maar ik moet zeggen dat de spelers op het veld uitmaken of we de wedstrijden winnen. Dit betekent veel, maar nu moeten we vooruit kijken. September is geweest, het is nu oktober."

Pellè bleef ook bescheiden. "Ik ben trots, maar het gaat niet alleen over mij. Ik wil de spelers en de staf bedanken. We moeten hiermee doorgaan, maar we mogen best even genieten van dit moment."

In augustus werd Chelsea-spits Diego Costa uitgeroepen tot speler van de maand. Garry Monk, de trainer van Swansea City, kreeg de bokaal voor de best presterende manager.

STER reclame