Brons baanrensters op teamsprint

Aangepast

Elis Ligtlee en Shanne Braspennincx hebben donderdag bij de Europese kampioenschappen baanwielrennen in Guadeloupe de bronzen medaille behaald op de teamsprint.

In het strijd om de derde plaats versloegen de Nederlandse rensters het Franse koppel Sandie Clair en Virginie Cueff. Ligtlee en Braspennincx finishten in 45,302, de Franse vrouwen in 45,428.

Het goud was voor Rusland. Elena Brezjniva en Anastasia Voinova klopten in de finale het Duitse duo Miriam Welte en Kristina Vogel.

Eerste meters Theo Bos

Theo Bos kon zich niet mengen in de strijd om de medailles op het onderdeel scratch. De vijfvoudig wereldkampioen, die sinds 2009 op de weg rijdt, eindigde als elfde. Roy Eefting werd 22ste. De titel ging naar de Belg Otto Vergaerde.

De Nederlandse teamsprinters bleven in de kwalificatie steken. Hugo Haak, Nils van 't Hoenderdaal en Matthijs Büchli werd vijfde en kwam 0,100 om door te gaan naar de troostfinale. Enkele uren later pakte Duitsland het goud.

Ook de Nederlandse ploegenachtervolgers konden geen potten breken. Tim Veldt, Wim Stroetinga Dion Beukeboom en Eefting in eindigden door een zege op Oekraïne als zevende.

STER Reclame