NOS NieuwsAangepast

Ook corruptie-affaire bij Defensie

Ook bij Defensie zijn medewerkers geschorst vanwege corruptie. Het zijn twee hoge officieren en twee hoge burgerambtenaren. Ze worden verdacht van ambtelijke corruptie bij de inkoop van operationele voertuigen. Dat meldt het ministerie van Defensie.

Gisteren werd bekend dat vijf politiemensen zijn geschorst, omdat ze zouden hebben gesjoemeld bij de inkoop van politievoertuigen.

Volgens de advocaat van de vier Defensiemedewerkers was importeur Pon de beoogde leverancier van zowel de voertuigen voor Defensie als die voor de politie.

14.600 voertuigen

Bij de politie gaat om de inkoop van ongeveer 13.000 politievoertuigen. Bij Defensie zou het om ruim 1600 operationele voertuigen gaan.

Advocaat Michael Ruperti zegt dat de Defensiemedewerkers vorige maand werden geïnformeerd over de verdenking. "Mijn cliënten zijn zich van geen kwaad bewust", zegt Ruperti.

"Volgens regels gehandeld"

"Ze zeggen dat ze altijd volgens de regels hebben gehandeld. Er is dan ook geen enkele concrete verdenking richting hen geformuleerd. Daarom weten ze ook niet hoe ze zich moeten verweren", aldus de advocaat van de twee hoge officieren en twee hoge burgerambtenaren.

Het zou om een zaak uit 2012 gaan, maar Defensie wil er verder niets over zeggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl