NOS Nieuws Binnenland Aangepast

OM: 3 jaar cel voor 'borstendokter'

Het Openbaar Ministerie wil dat Rock G., die de borstendokter wordt genoemd, twee jaar de cel in gaat en daarnaast een jaar voorwaardelijk krijgt met een proeftijd van twee jaar. Hij heeft volgens het OM tientallen vrouwen verminkt, wat hem ook de bijnaam horrordokter opleverde. Hij staat terecht voor mishandeling en oplichting.

Rock G. opende in 2008 in Den Haag de CityKliniek voor plastische chirurgie. Hij was gynaecoloog, maar deed zich voor als ervaren borstchirurg. Een jaar later kwamen de eerste verhalen naar buiten van vrouwen bij wie de operatie niet goed was gegaan.

In de rechtszaak, die maandag begon, kwamen de verhalen van patiënten aan bod die volgens het OM representatief zijn voor de problemen die G. als plastisch chirurg zou hebben veroorzaakt. De slachtoffers hebben onder meer lelijke huidplooien, littekens en gezichtsverlamming aan de operaties overgehouden.

"Heb niets fout gedaan"

G. zegt dat hij zich verantwoordelijk voelt voor wat er met zijn patiënten is gebeurd. Hij voegde daar wel aan toe dat hij niets fout heeft gedaan. Omroep West schrijft dat G. verklaarde dat zijn cliënten door een bacterie ziek zijn geworden.

G. deed vooral borstoperaties in zijn kliniek. Maandag werd bekend dat hij daarvoor een instrument gebruikte dat veel wegheeft van een kitspuit.

Hij noemt het instrument zelf de 'mama-navigator'. In de buurt van de tepel maakte hij sneetjes, zodat er geen litteken onder de borst zou ontstaan. Met de 'navigator' spoot hij vervolgens het implantaat in.

Deskundigen zeiden tegen de rechters dat ze het voorwerp helemaal niet kennen. "Dan kennen zij het niet. Dat zegt niets", zei G. in de rechtszaal, schrijft de Volkskrant.

STER reclame