De schutters die vrijdag in een Amsterdams café twee mensen neerschoten moesten de 37-jarige crimineel Marchano P. hebben, meldt het Parool. De politie zei gisteren dat de schietpartij mogelijk een poging tot een liquidatie was.

Maar de schutters hebben in plaats van P. twee omstanders geraakt. Een woordvoerder van de politie zegt dat de twee slachtoffers geen criminele achtergrond hebben.

Vete

Het is niet voor het eerst dat een buitenstaander slachtoffer is van criminelen. Afgelopen zomer werd in Amsterdam al een man doodgeschoten die vermoedelijk het slachtoffer was van persoonsverwisseling. Ook deze Stefan Eggermont had geen crimineel verleden.

De schietpartijen zouden te maken hebben met een vete in de onderwereld, waarbij eerder onder anderen topcrimineel Gwenette Martha en Rida Bennajem zijn geliquideerd. Marchano P. wordt in de onderwereld en door de recherche verdacht van betrokkenheid bij de dood van een andere crimineel, Najeb Bouhbouh.

Liquidaties

Bouhbouh, bekend als goede vriend van Martha, werd in 2012 voor een hotel in Antwerpen doodgeschoten. Hiermee begon een hele reeks liquidaties in de Amsterdamse onderwereld. Met de schietpartijen zou het kamp van Martha de dood van Bouhbouh hebben willen wreken.

STER reclame