NOS SportAangepast

Lichte verbetering bij Groeneveld

In de situatie van Christijn Groeneveld is lichte verbetering opgetreden: hij kan zijn benen weer iets bewegen. Desalniettemin ondergaat de marathonschaatser vandaag in Traunstein voor de tweede keer een zware operatie.

Groeneveld kwam donderdag bij een training in Inzell zwaar ten val. Hij verbrijzelde daarbij een rugwervel, brak een rib en liep ook nog een klaplong op. Groeneveld had geen gevoel in zijn benen en werd vijf uur geopereerd. Daarna kon hij alleen zijn tenen bewegen.

De artsen waren aanvankelijk sceptisch en Groeneveld is nog lang niet verlost van zijn ziekenhuisbed, maar er is nu wat meer hoop dat hij normaal zal kunnen lopen. De tweede operatie richt zich op de verbrijzelde rugwervel.

Seizoen start zaterdag

Groeneveld is regerend Nederlands kampioen op natuurijs. Die prijs pakte hij in januari 2013 op het Veluwemeer bij Elburg. Aanstaande zaterdag gaat in Amsterdam het marathonseizoen van start voor de schaatsers met de eerste wedstrijd van de KPN Marathon Cup.

Herbert Dijkstra is namens de NOS op bezoek geweest bij Groeneveld in Traunstein. Het gesprek dat de twee hadden, wordt in het Sportjournaal van 18.40 uur uitgezonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl