Chipshol te koop: 250 miljoen

Aangepast

De familie Poot heeft de grond die ze rond Schiphol bezit, te koop gezet middels een advertentie en een website. Voor de 121 hectare wil de familie minstens 250 miljoen euro krijgen.

Decennialang probeerden Chipshol-oprichter Jan Poot en zoon Peter landbouwgrond rond Schiphol te ontwikkelen. Er moest een nieuwe stad rond de luchthaven verrijzen. Maar ze werden tegengewerkt door Schiphol en de overheid.

Na een lange juridische strijd maakte de familie in juni bekend de handdoek in de ring te gooien. Het Financieele Dagblad schreef toen dat de grond anderhalf tot drie miljard euro zou kunnen opbrengen. Maar de vraagprijs van minstens 250 miljoen is dus veel lager.

Datacentra

Voor kopers is niet duidelijk wat ze precies met de grond kunnen. In de advertentie staat dat het grootste deel van de grond bestaat uit landbouwgrond, die wel ontwikkelingspotentieel heeft, als daar tenminste toestemming voor komt.

Op een kleiner deel van de grond mogen volgens het bestemmingsplan datacentra en bedrijven met logistieke functies gebouwd worden.

STER Reclame