De politie heeft twee activisten opgepakt die op het dak van het stadhuis in Den Haag waren geklommen. Ze waren van plan om daar een spandoek op te hangen; ze wilden aandacht vragen voor de ontruiming van vrijplaats De Vloek. Eerder protesteerden ze al op de Scheveningse Pier.

Het krakerscomplex in de haven van Scheveningen wordt, als het aan het gemeentebestuur ligt, ontruimd. Donderdag beslist de gemeenteraad van Den Haag erover.

Op het terrein van De Vloek zou een zeilcentrum moeten komen, maar verscheidene politieke partijen in de gemeenteraad zouden daartegen zijn. Volgens de krakers is er helemaal geen behoefte aan een nieuw zeilcentrum; een ander zeilcentrum in de stad staat gedeeltelijk leeg.

Steun

De krakers zeggen dat ze uit binnen- en buitenland veel steun krijgen, van Den Bosch tot Barcelona. Overal zouden spandoeken zijn opgehangen om de krakers van De Vloek een hart onder de riem te steken.

Het complex in Scheveningen werd twaalf jaar geleden gekraakt. Er zitten nu onder meer een restaurant, een concertzaal en werkplaatsen in.

STER reclame