De jaarlijkse vakprijs voor het beste televisie-interview, de Sonja Barend Award, gaat dit jaar naar Jeroen Pauw. De presentatrice maakte dat zelf bekend in De Wereld Draait Door.

Jeroen Pauw krijgt de onderscheiding voor zijn interview met PVV-Kamerlid Fleur Agema in de NTR-serie Vijf Jaar Later. In het programma reageren bekende Nederlanders op gesprekken die ze vijf jaar eerder met Jeroen Pauw hebben opgenomen.

"Tamelijk legendarisch"

Hij werd gekozen door een veertigkoppige jury van collega-interviewers, tv-critici en mediajournalisten. Enkele juryleden spraken van "Jeroen Pauw op zijn best" en "beheerst, maar scherp, zowel in het vragen als in het luisteren".

Sonja Barend zei in De Wereld Draait Door dat het een "tamelijk legendarisch gesprek" was. In een eerste reactie zei Pauw dat eigenlijk de gast het interview maakt.

Zesde keer

De Sonja Barend Award werd voor de zesde keer uitgereikt. Eerder werd de onderscheiding uitgereikt aan Matthijs van Nieuwkerk, Clairy Polak, Twan Huys, Mariëlle Tweebeeke en Coen Verbraak.

Onder de genomineerden waren dit jaar naast Jeroen Pauw onder anderen Wilfried de Jong, Linda de Mol, Tijs van den Brink, Eva Jinek, Theo Maassen en Filemon Wesselink.

STER reclame