NAC Breda heeft trainer Nebojsa Gudelj ontslagen. De Brabantse club houdt de coach verantwoordelijk voor de matige prestaties. Gudelj leidde NAC sinds november 2012.

"De clubleiding heeft die beslissing genomen op basis van gesprekken die de afgelopen week werden gevoerd met verschillende geledingen binnen de club. Uit deze gesprekken bleek dat er onvoldoende draagvlak was", meldde NAC in een verklaring.

Het ontslag van Gudelj komt niet helemaal uit de lucht vallen. NAC bezet momenteel de vijftiende plaats in de eredivisie en verloor zijn laatste drie competitieduels, waaronder met 6-1 van Heracles Almelo.

De 46-jarige Serviër was de op twee na langstzittende trainer in de eredivisie. Alleen Frank de Boer van Ajax en Jürgen Streppel van Willem II zitten bij hun clubs langer in het zadel.

Hellemons en Penders

Jeugdtrainer Eric Hellemons neemt voorlopig de taken van Gudelj over en wordt geassisteerd door Rob Penders, die dit seizoen de A1 trainde. Hellemons speelde in het verleden voor RBC Roosendaal, oud-verdediger Penders groeide tussen 1999 en 2011 uit tot clubicoon van NAC.

STER reclame