NOS NieuwsAangepast

Verdachten Hilversum nog vast

De twee mannen die gisteren zijn aangehouden in de woning in Hilversum waar de politie drugs en een explosief vond, zitten nog vast. Ze zijn van Poolse afkomst, maar wonen niet in het huis. Het gaat om een 36-jarige Hilversummer en een 49-jarige Bussummer.

De politie is nog steeds op zoek naar de bewoner, hij was gisteren niet aanwezig. De politie wil weten of hij iets te maken heeft met de gevonden drugs en het explosief. Eerder werd gezegd dat dat de grootte had van een soepblik.

Openstaande boete

De politie ging gisteren op bezoek bij het huis in Hilversum om een openstaande boete te innen. In het huis werden drugs en een verdacht pakketje gevonden.

Uit voorzorg moesten de bewoners van 27 woningen in de buurt enige tijd hun huis uit. De Explosieven Opruimingsdienst heeft het pakketje onderzocht en het bleek een explosief te zijn, dat later tot ontploffing is gebracht.

Er zijn volgens de politie gisteren "behoorlijk wat goederen" uit de woning in beslag genomen. Zolang de recherche de spullen onderzoekt, wil de politie er niets over vertellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl