Het Corbulo College in Voorburg, waar gisteren een leerling is doodgestoken door een medescholier, ontvangt vanmiddag ouders en leerlingen voor een besloten bijeenkomst.

"Onze eerste zorg geldt de nabestaanden van Wesley, en onze leerlingen met hun ouders", zei interim-schooldirecteur Kees van der Zweep vanmorgen tegen de NOS. Om 13.00 uur zijn de 300 leerlingen van de vmbo-school met hun ouders welkom om stil te staan bij de gebeurtenissen van gisteren.

Tijdens de middagpauze werd het 15-jarige slachtoffer op het schoolplein in de nek gestoken door een 16-jarige leerling. Volgens ooggetuigen ging er aan de steekpartij een ruzie vooraf. De dader is aangehouden.

"Gepest"

"We zijn als school verslagen en onze leerlingen zijn ontdaan", aldus Van der Zweep. De schooldirecteur wilde niet reageren op berichten op de sociale media dat de verdachte gepest zou zijn op school. Hij zei alleen dat die zaken worden betrokken bij het onderzoek van politie en justitie.

Van der Zweep verklaarde ook dat er geen wapendetectiepoortjes zijn op het Corbulo College. De vraag of die poortjes er moeten komen, is van later zorg, voegde hij eraan toe.

Twitter

Berichten op Twitter dat er eerder messen op zijn school zijn gevonden, zijn volgens de schooldirecteur onwaar. "Je leest op die sociale media allemaal dingen waarvan je denkt: hoe is het mogelijk dat dit in de lucht komt?"

Maandag krijgen de docenten van de school professionele hulp bij de voorbereiding van de gesprekken die ze met hun klas moeten voeren.

De lessen starten die dag om 10.00 uur.

STER reclame