Google Nederland heeft 11.000 links naar webpagina's uit de zoekindex verwijderd. Uit Nederland kwamen tot nu toe 9000 verwijderingsverzoeken bij Google binnen. Die hadden betrekking op ruim 33.000 url's.

Google moet van het Europees Hof van Justitie zoekresultaten met gevoelige persoonsgegevens in bepaalde omstandigheden aanpassen wanneer mensen daarom vragen. Het is wel aan Google om te beoordelen of een verzoek voor verwijdering wordt gehonoreerd.

Facebook

In heel Europa heeft Google bijna 171.000 url's verwijderd, terwijl er 238.000 links niet zijn verwijderd. Als voorbeeld geeft het bedrijf een verzoek van een financieel adviseur uit Italië om zoekresultaten over zijn veroordeling wegens financiële misdrijven te verwijderen. Google besloot dat verzoek niet in te willigen.

Volgens het bedrijf zijn het vooral links naar Facebookpagina's die mensen willen verwijderen. Er zijn nu 3331 pagina's van Facebook uit de zoekindex verwijderd. Op de tweede plaats staat netwerksite Profile Engine met 3287 pagina's.

STER reclame