PVV-leider Wilders wil dat de PvdA-kopstukken Samsom en Spekman alsnog vervolgd worden voor hun uitspraken over Marokkanen. Hij onderzoekt de mogelijkheden om hiervoor naar het gerechtshof te stappen.

Het kan volgens Wilders niet zo zijn, dat hij als verdachte wordt aangemerkt en dat Samsom en Spekman met rust worden gelaten. De twee PvdA'ers hebben naar zijn mening uitspraken gedaan die vergelijkbaar zijn met de zijne.

Politieke justitie

Het OM maakte gisteren bekend dat Wilders verdacht wordt van belediging van een groep mensen op grond van ras en aanzetten tot discriminatie en haat. Aanleiding was onder meer zijn vraag aan aanhangers in Den Haag of ze meer of minder Marokkanen wilden.

Tegelijk werd bekend dat de partijleider en -voorzitter van de PvdA niet vervolgd zullen worden. Samsom zei dat Marokkaanse jongens een etnisch monopolie op straatoverlast hadden. Spekman zei dat Marokkanen die niet willen deugen, moeten worden vernederd.

Volgens Wilders lijkt er sprake te zijn van politieke justitie. "Vrouwe Justitia hoort blind te zijn en is dat duidelijk niet."

STER reclame