NOS NieuwsAangepast

Meer massagraven Mexico

AFP

Opnieuw is er in Mexico een massagraf ontdekt, met daarin verbrande lijken. Ze liggen in de buurt van Iguala, waar tientallen studenten worden vermist.

De studenten gingen de straat op om meer geld te vragen voor hun universiteit, maar werden door de politie opgepakt en afgevoerd. Sindsdien is niets meer van ze vernomen.

De politie zei in eerste instantie niet te weten waar de studenten gebleven waren. Misschien waren ze over de heuvels gevlucht en zo vermist geraakt, zeiden ze. Maar ooggetuigen spraken dat tegen. Volgens hen namen de agenten de studenten mee in politiebusjes. Vorige week werden 28 lichamen gevonden in een groot massagraf. Er zijn inmiddels 22 agenten opgepakt.

AFP

Het leger heeft de zaak nu overgenomen. Zij bewaken de plekken waar de lichamen zijn gevonden en proberen ze te identificeren. Na tips van 4 opgepakte agenten is gisteren nog een massagraf met 15 lichamen gevonden.

Door heel Mexico zijn mensen de straat op gegaan om te demonstreren tegen de corruptie bij de politie. De demonstranten denken dat de agenten hebben samengespannen met het lokale drugskartel. Zowel de burgemeester als de politiechef zouden banden hebben met het kartel en de hulp van het kartel hebben ingeroepen om de studentenprotesten de kop in te drukken.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl