"ALS-baas greep ook in onze kas"

time icon Aangepast

De voormalige directeur van de Stichting ALS Nederland heeft niet alleen daar een greep in de kas gedaan, maar ook bij de Stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek in Den Haag.

Voormalig ALS-directeur Eric Nolet was ook penningmeester bij de Haagse stichting die geld inzamelt voor een verzorg- en verpleeghuis. In die functie maakte hij meer dan 100.000 euro over naar een eigen rekening, zegt secretaris Masthoff van de Stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek.

Dat kwam in april aan het licht, nadat zijn bestuur van de Stichting ALS had gehoord dat Nolet daar 92.000 euro had verduisterd. De stichting ALS doet vandaag aangifte tegen Nolet.

Geleend

Tegen De Telegraaf zei Nolet dat hij het geld van de Stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek had geleend om het gat in de ALS-kas te dekken. Met de stichting zou een regeling zijn getroffen om het geleende geld terug te betalen.

Volgens Masthoff is er geen sprake van een lening. "Wij zijn nu al enkele maanden aan het bezien hoe dat geld terugkomt", zegt hij. Zijn stichting beslist vanavond na besprekingen met familie van Nolet of er aangifte wordt gedaan.

STER Reclame